Curtea Constitutionala a legalizat traseimul politic

Curtea Constitutionala a declarat constituţionale două hotarari ale Camerei Deputatilor de modificare a Regulamentului acestui for.

Prima dintre acestea prevede, in premiera in istoria parlamentarismului din Romania, că se pot constitui grupuri si din deputati independenti sau care au devenit independenti.

Cea de-a doua hotarare validata ieri de Curte prevede ca, in cazul constituirii unui grup de deputati independenti avand un numar de minimum 10 deputati, componenta Biroului Permanent se renegociaza conform noii configuratii politice a Camerei Deputatilor, incepand cu urmatoarea sesiune.

Deputatii care demisioneaza din partidele în numele carora au candidat în alegeri îsi pot înfiinta grup parlamentar, vor beneficia astfel de toate drepturile de la locuri în forurile de conducere ale Camerei Deputatilor si comisii pana la secretare si masini.

Prin verdictul CCR, Coaliţia PDL-UDMR-UNPR va obţine majoritate atât în Biroul Permanent al Camerei, cat si în comisii.

Este Curtea Constitutionala aservita lui Basescu Traian?

As vrea sa stiu si parerea lor: VaniaIoan SorinNatasa, Plano 10, Popa Teapa, CaiusAna Usca,  Cristian Lisandru, Elisa, Orfiv, Theodora Marinescu, Dragon, Supravieţuitor, Basarica Onu,   Teo Negura, Cristian Dima, Victor Ponta, Corina Cretu, Dan Voiculescu Oana Niculescu MizilLink-Ping, Motanul FilozofMirela Pete,  Dispecer Blogosfera, Starea Natiunii


19 gânduri despre „Curtea Constitutionala a legalizat traseimul politic

  1. Tanya, Ce faci cu aceste pareri? cum le valorifici?Au vreo finalitate?Cred ca ma repet Iti admir efortul, dar cred ca toata aceasta tevatura este de natura sa incurajeze neregulile pe care tu cu buna credinta le sesizezi.Si stii, de ce? Postul tau este luna, iar eu sunt cel care ii vorbeste, la fel de neputincios ca ea.Striga cineva, cu scop denigrator,”Huoo, invatamantul”, eu te sustin, oricat de neroada ar fi parerea mea, sau a strigaturii.Precizez, am sintetizat in cuvantulhuoo,toata ineptia inchipuirilor parerilor, la care fii sigura, asista si cei, interesati sa vada reactia multimii.Tinem cu totii, zabala nevoii de a ne da destepti. iar carutasul, ne manevreaza cum vrea el!Si stii, ceva? Bravo lui.Macar sa fim o turma cu ciobani mai destepti ca noi.Ca nu le-ar trebui prea mult!

    1. @World of Solitaire
      Onu eu sper ca prin articolele mele sa ii mobilizez pe romani.
      Cei care ajung pe blogul meu, citesc, comenteaza pe blog sau la serviciu, sau in familie sau in grupul de prieteni.
      Nu trebuie sa renuntam la dreptul la opinie.
      Asta inca il mai avem.

  2. SI DACA
    Şi dacă Băsescu şi haita lui îşi „trag” o lege beton care vor controla şi presa şi blogurile şi cei ca noi care încă mai criticam, dar fără folos se pare, vor ajunge să plătească fie amenzi usturătoare, fie cu libertatea! Daca Băsescu a dat semnalul a venit şi ţoapa de Udrea după el. Auzi tu, să ameninţe un ziar prestigios ca îl da in judecata! Totuşi ea este mai tânără şi n-ar fi trebuit să aibă idei totalitariste,dar tătucu…. De fapt lipsa de inteligenţa şi dorinţa de parvenire, sunt susţinute de aroganta fără margini. Un om inteligent ascultă şi părerea celorlalţi!

    PUBLICTAT sâmbătă, 17 iulie 2010
    ZIARUL LUI IPU

    Ziarul alegătorilor români, înşelaţi precum Ipu
    http://ziarulluiipu.blogspot.com/2010/07/si-daca.html

    1. @popateapa
      Nu stiu prietene ce s-ar intampla atunci… ar insemna ca am pierdut tot ce am castigat in decembrie 1989.
      A… nu, mai avem dreptul sa plecam din tara… de fapt basescu ne si invita sa plecam…. nu aveam dreptul asta inaintel de Revolutie.

Lasă un comentariu