Dum spiro, spero

De necrezut – Guvernul a promis FMI reducerea numărului de internări în spitale

Posted by Tanya pe noiembrie 17, 2010

Sursa: MEDIAFAX

Numărul de internări în spitale va scădea, începând de anul viitor, cu 10% faţă de nivelul din acest an, conform unei măsuri avute în vedere de Guvern, pentru reducerea cheltuielilor din sistemul de sănătate.

De asemenea, Guvernul intenţioneză să limiteze marja de adaos comercial acceptată la achiziţiile de medicamentele utilizate în tratarea cancerului, diabetului, HIV/SIDA, TBC, la maxim 1,5% pentru achiziţii cu amănuntul şi la cel mult 4% pentru en-gros.

Măsurile sunt incluse în scrisoarea suplimentară de intenţie convenită cu Fondul Monetar Internaţional la finalul misiunii din octombrie-noiembrie şi obţinută de Mediafax.

Conform documentului, limitarea numărului de internări se va face prin contracte anuale încheiate cu unităţile spitaliceşti. Guvernul urmăreşte să elimine contractele obligatorii cu spitalele şi să încheie înţelegeri doar cu anumite unităţi, pe baze de concurenţă, şi

Guvernul intenţionează să modifice şi sistemul de plată al medicilor de familie, astfel încât aceştia să primească 50% pentru plata per capita (faţă de 70% în prezent), în favoarea plăţii per serviciu (limitată în prezent la 30%).

Plata per capita se referă la plata pe număr de persoane înscrise pe listă indiferent dacă acestea vin la medic sau nu.

În prezent, valoarea punctului pentru persoanele înscrise pe listă, indiferent dacă acestea vin sau nu la consultaţie la cabinetul medicul de familie este de 70%, iar valoarea serviciului, respectiv a consultaţiei, este 30%.

Scrisoarea convenită cu FMI relevă că va fi revizuit, cu asistenţa Băncii Mondiale, şi pachetul de beneficii asigurate de stat în sistemul medical, astfel încât să nu mai fie acoperite servicii de sănătate costisitoare şi care nu sunt esenţiale.

Pentru a îmbunătăţi controlul financiar asupra sectorului, Guvernul va limita sumele nominale aferente serviciilor trimestriale contractate cu spitalele, medicii de îngrijire primară şi farmaciile la sumele bugetate.

___________________________________________________________________________________________

Pur si simplu este de necrezut.

Oare cum vrea sa reduca guvernul numarul de internari?

Prin modificarea sistemul de plata al medicilor de familie  guvernul Boc V, cel mai prost guvern din istorie, va convinge si mai multi medici sa paraseasca Romania.

As vrea sa stiu si parerea lor: ALM, Brankardierul, Mgabim, Maia, Olimpiu,  Vassyle, Vlad Cel Oribil, Gebelezis,  Plano 10, VaniaIoan SorinNatasa,  , Pro Atitudine, George Valah, CaiusAna Usca, AliosaKinR, Cristian Lisandru, Elisa, Orfiv, Theodora Marinescu, Dragon, Supravieţuitor, BasaricaOnuBibliotecarul, Teo Negura, Cristian Dima, Victor Ponta, Alex Mazilu, Corina Cretu, Dan VoiculescuOana Niculescu MizilHoaratiu Buzatu, Chat Noir, CostiGriskaLink-Ping, Motanul FilozofMario Ovidiu Oprea, Renata, Mirela Pete, Augustin Radescu, Alianta Dreptei, Dispecer Blogosfera, Roxana, Sibilla, Razvan,

Publicitate

6 răspunsuri sa “De necrezut – Guvernul a promis FMI reducerea numărului de internări în spitale”

 1. […] se cuvine ca cei ce se străduiesc să dobândească libertatea adevărată să dorească să se izbăvească de […]

 2. […] alt rictus sugeră că, deşi n-ar fi imposibil să intre în ecuaţie şi violul, acesta ar fi un detaliu […]

 3. […] Alexandrescu, Cristian Lisandru, Atitudini, Link-Ping, Gabriela Elena, Theodora Marinescu, Gabitzu, Tanya, Cristian Dima, Supravieţuitor, Teo Negură, Ana Usca, Vania şi […]

 4. […] zace în broască, trasă spre fundul […]

 5. Aliosa said

  @ Tanya,
  Guvernul Boc V a promis FMI inclusiv faptul că in ROMÂNIA numărul deceselor va CREȘTE cu 25 % ceea ce ar imbunătăți deficitul bugetar !
  Oare de ce te mai surprind ABERAȚIILE guvernului marionetă ?
  LA NOI CA LA NIMENI ! ( http://aliosapopovici.wordpress.com /2009/04/21/la-noi-ca-la-nimeni )

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat: