Dum spiro, spero

Sa ii spuna cineva lui Basescu Traian ca Romania este un stat social

Posted by Tanya pe decembrie 12, 2010

Conform Constitutiei Romaniei

ARTICOLUL 1

(3) România este stat de drept, democratic şi social, în care demnitatea omului, drepturile şi libertăţile cetăţenilor, libera dezvoltare a personalităţii umane, dreptatea şi pluralismul politic reprezintă valori supreme, în spiritul tradiţiilor democratice ale poporului român şi idealurilor Revoluţiei din decembrie 1989, şi sunt garantate.

ARTICOLUL 47
(1) Statul este obligat să ia măsuri de dezvoltare economică şi de protecţie socială, de natură să asigure cetăţenilor un nivel de trai decent.

2) Cetăţenii au dreptul la pensie, la concediu de maternitate plătit, la asistenţă medicală în unităţile sanitare de stat, la ajutor de şomaj şi la alte forme de asigurări sociale publice sau private, prevăzute de lege. Cetăţenii au dreptul şi la măsuri de asistenţă socială, potrivit legii.

ARTICOLUL 49
(1) Copiii şi tinerii se bucură de un regim special de protecţie şi de asistenţă în realizarea drepturilor lor.

(2) Statul acordă alocaţii pentru copii şi ajutoare pentru îngrijirea copilului bolnav ori cu handicap. Alte forme de protecţie socială a copiilor şi a tinerilor se stabilesc prin lege.

ARTICOLUL 50
Persoanele cu handicap se bucură de protecţie specială. Statul asigură realizarea unei politici naţionale de egalitate a şanselor, de prevenire şi de tratament ale handicapului, în vederea participării efective a persoanelor cu handicap în viaţa comunităţii, respectând drepturile şi îndatoririle ce revin părinţilor şi tutorilor.

Asa ca,  presedinte Romaniei  Basescu Train nu are dreptul sa spuna ca :

“statul nu e responsabil pentru fiecare cetatean in parte”

As vrea sa stiu si parerea lor: Vania, Ioan SorinCaius, Ana Usca, Cristian LisandruElisa, Theodora MarinescuDragon, Starea Natiunii, Cristian DimaMadi si Onu, Supravietuitor, Teo Negura, Gica Contra AliosaBasarica, Bibliotecaru, Marcus, Victor Ponta, Corina Cretu, Popa TeapaMirela PeteMotanul Filozof, Andi BobRazvan

Publicitate

14 răspunsuri sa “Sa ii spuna cineva lui Basescu Traian ca Romania este un stat social”

 1. Constituţia vorbeşte despre cum ar trebui să funcţioneze România. Faptul că România şi românii se încăpăţânează să fie altfel decât trebuie, este un alt capitol de istorie.

  În august am răsfoit un document emis de ACADEMIA ROMÂNA,
  Institutul Naţional de Cercetări Economice, INSTITUTUL DE CERCETARE A CALITĂŢII VIEŢII, numit „După 20 de ani: opţiuni pentru România”.

  http://bibliotecarul.blogspot.com/2010/08/dupa-20-de-ani-de-academia-romana.html

  Acolo observam:
  3. România nu este un stat social. Ţările dezvoltate investesc peste 30% din PIB în sfera politicilor sociale, România învesteşte mai puţin de jumătate din media UE: 16,4%, sub toate tarile europene în tranziţie membre ale UE. Ca pondere din Buget, 36,5% fata de 55,9% media UE.

  Iată că şi eu spun că România nu este un stat social. Ar trebui să fie, dar nu este. Vă recomand să răsfoiţi acest document spre care dau link. Este foarte, foarte interesant. Din păcate Academia Română în România, în loc să fie stâlpul social de susţinere a identităţii şi conştiinţei românilor, este o dimensiune uitată de politică şi lăsată să se prăfuiască.

  • Tanya said

   @Bibliotecaru
   Nu este desi ar trebui sa fie.
   Asta inseamna ca sunt vinovati cei care nu au grija sa fie respectata Constitutia.
   Sigur ca voi intra sa citesc.

  • Din păcate cei care ar trebui să vegheze la respectarea legilor şi la puterea Constituţiei asupra ceea ce se întâmplă în această ţară sunt, parcă deja normal pentru România, primii care încalcă legea şi Constituţia.

  • Tanya said

   @Bibliotecaru
   Da asa este.
   Si ce este cel mai grav este ca nici nu se intrevede nici o schimbare in bine.

 2. […] Sebra, Simion Cristian, Simon, Simona Ionescu, Supravieţuitor, Teo Negură, Vania, Vio4u, Vlady, Tanya şi […]

 3. Aliosa said

  @ Tanya,
  Da, președintele României, indiferent de numele ce l-ar purta, nu are voie ca PREȘEDINTE să spună: „ statul nu e responsabil pentru fiecare cetățean in parte ” !
  Sunt foarte multe de spus pe această linie dar mă abțin.
  Nu trebuie să uităm că , actuala CONSTITUȚIE este rodul gândirii majorității social-democrate a timpurilor când a fost dezbătut proiectul și aprobată iar de atunci și până acum au trecut ceva ani iar societatea capitalistă pe care toți românii au dorit-o a evoluat găsindu-și alte priorități. Nu vreau să fiu ințeles greșit dar, mulți români preferă SĂ STEA ACASĂ pe motiv că nu-și găsesc de lucru deși locuri se găsesc dar,( absolventul de liceu vrea post de comisar șef, analfabetul de profesor iar hoțul de vameș )primind ajutorul minim garantat iar de are soție și copii , primește chiar mai mult decât un SALARIAT ce lucrează 10-12 ore pe zi primind aceeași sumă dacă nu chiar mai mică de punem la socoteală și ajutoarele primite de la UE sub forma de alimente, subvenția pentru căldură și chiar bursele școlare sau „ Bani pentru Liceu ” de către „ asistatau social” ! Nu te supăra nici tu și nici cititorii tăi dar, astăzi in România sunt prea mulți cei care stau cu MÂNA intinsă așteptând ajutoare de la stat pe care, in nesimțirea lor ( unii bineânțeles , nu toți ) se duc să le primească de la primării la volanul unor mașini luxoase la care SALARIATUL onest nici nu visează ! Ca să nu fiu acuzat de unii sau de alții c-aș fi purtătorul de cuvânt al vreunui partid sau individ ajuns in vârful piramidei sociale , ii invit pe : http://aliosapopovici.wordpress.com/2010/12/12/MIRAJUL -SĂRBĂTORILOR-DE -IARNĂ !

  • Tanya said

   @Aliosa
   Nu cred ca cei care stau acasa desi au posibilitatea sa se angajeze sunt majoritari.
   Cred ca majoritari sunt aceia care vor sa munceasca dar nu au unde.

 4. […] fapt, vorba fusese rostită mai mult ca să abată atenţia de la ultimul subiect despre care vuiau […]

 5. […] tu, de mi-ai fi fost un frate: „Kaah, precum un frate. În Septuaginta fără ka (precum). Acest vers accentuează […]

 6. […] Dum spiro, spero.Sa ii spuna cineva lui Basescu Traian ca Romania este un stat social […]

 7. […] Dum spiro, spero.Sa ii spuna cineva lui Basescu Traian ca Romania este un stat social […]

 8. Domnul presedinte si oamenii lui au un fix.Doresc sa ne elimine, extermine.Au inceput cu tiganii plecati prin Europa, spunand ca acele state trebuie sa se ocupe de ei daca tot suntem europeni.
  S-au spalat pe maini de ei si la fel vor sa faca cu noi.

 9. […] Sa ii spuna cineva lui Basescu Traian ca Romania este un stat social […]

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat: