De ce l-a decorat Basescu pe fostul procuror general Botoş?

Băsescu Traian l-a decorat pe Ilie Botoş, fostul procuror general al României în mandatul căruia a fugit din ţară Omar Hayssam, cu Ordinul „Virtutea Militară” în grad de Cavaler, cu însemn pentru militari.

Ilie Botoş a fost decorat la propunerea ministrului Apărării Naţionale, „în semn de apreciere deosebită pentru înaltul profesionalism, dăruirea şi devotamentul dovedite în îndeplinirea atribuţiilor de serviciu”.

Ilie Botoş a deţinut funcţia de procuror general al României în perioada august 2003 – iulie 2006. Acesta a demisionat din funcţie odată cu şefii serviciilor secrete, ca urmare a fugii din România a lui Omar Hayssam. La scurt timp, Botoş a fost detaşat în MApN, iar ulterior a fost cooptat în structura de conducere a DGIA.

As vrea sa ii intreb si pe ei: Vania, Ioan SorinCaius, Theodora, Ana Usca, Cristian Lisandru, Elisa, Theodora Marinescu, Dragon, Starea Natiunii, Supravieţuitor, Cristian DimaTeo NeguraPopa Teapa, Madi si Onu, AliosaGebelezis, Nea CostacheAlianta Dreptei, Vlad cel Groaznic,   Victor Ponta, Corina CretuSibilla, Bibliotecarul, Andi Bob, Atitudini, Marcus, Pro Atitunine, Ragnar, Razvan, Mirela

19 gânduri despre „De ce l-a decorat Basescu pe fostul procuror general Botoş?

  1. Va spun eu. E doar unul din „aplicatorii” cei mai fanatici ai „recursului in anulare” iliescian. Trebuia „decorat”. Nu m-ar mira sa-l decoreze „post mortem” si pe timofte.

  2. Cum a devenit Varujan Pambuccian „informaticianul” statului
    Varujan Pambuccian, liderul grupului parlamentar al minorităţilor naţionale, este cunoscut ca artizanul susţinerii la Putere a unor guverne ce au avut mai mereu nevoie disperată de voturi în Parlament. Membru al Comisiei pentru tehnologia informaţiei şi comunicaţiilor din Camera Deputaţilor, Pambuccian deţine firma CCT SRL, un furnizor de servicii de consultanţă IT, prin intermediul căreia a cîştigat importante contracte cu instituţii ale statului: ministere, consilii judetene, primării, universităţi.
    Varujan Pambuccian a preluat CCT SRL în 2008 de la fondatorul companiei, Călin Tatomir, unul dintre cei mai cunoscuţi manageri IT de pe piaţa locală, imediat după ce acesta a fost numit directorul general al subsidiarei locale a gigantului american Microsoft.
    Potrivit Declaraţiei sale de Interese postate pe site-ul Camerei Deputaţilor, CCT SRL a semnat în 2010 numeroase contracte cu instituţii publice:
    Consiliul Judeţean Dîmboviţa, 42.170 de lei.
    Consiliul Local Sulina, atribuire directă, 4.500 de euro.
    Universitatea Bucureşti, 50.420 de lei.
    Primăria Focsani, 33.302 de lei.
    Primăria Alexandria, atribuire directă, 3 contracte de cîte 57.865 de lei, 24.000 şi 32.471 de lei.
    Consiliul Judeţean Bistriţa Năsăud, 126.800 de lei
    Comuna Cerna, judeţul Tulcea, atribuire directă, 59.000 de lei.
    Comuna Mihail Kogălniceanu, judeţul Tulcea, atribuire directă, 50.420 de lei.
    Comuna Mahmudia, judeţul Tulcea, atribuire directă, 60.000 de lei.
    Muncipiul Tîrgu Secuiesc, 132.000 de lei.
    Şi anii 2009 şi 2008 au fost la fel de profitabili pentru CCT SRL:
    Institutul de Biochimie Bucureşti, atribuire directă, 14.000 de euro.
    Primăria Zimnicea, atribuire directă, 50.000 de lei.
    Consiliul Judeţean Iaşi, 115.200 de lei.
    Primăria Topoloveni, atribuire directă, două contracte a cîte 30.000 de euro.
    Primăria Comunei Odorhei, judeţul Bihor, 4.900 de euro.
    Primăria Alexandria, 90.000 de lei.
    Primăria Focşani, 27.886 de lei.
    Ministerul Finanţelor (prin Oficiul de Plăţi şi Contractare Phare), Ministerul de Interne (prin Direcţia Generală pentru Comunicaţii şi Tehnologia Informaţiei), contract în valoare de 289.000 de euro.
    Consiliul Judeţean Covasna, 136.000 de lei.
    Consiliul Judeţean Satu Mare, 177.000 de lei.
    Agenţia pentru Serviciile Societăţii Informaţionale (ASSI), 32.395 de euro.
    MIHAI IONESCU

  3. Tanya,

    Simplu,conform proverbului,”corb la corb, nu-si scoate ochii, dar mie-mi dezvaluie starea de spaima a Presedintelui, daca s-a executat atat de sluj,cum ai relatat tu.Sau poate, sa treaca decoratul, sub protectia aliansei social- liberale, cu dezvaluiri preelectorale mortale?

  4. Pingback: Crăciunițe «
  5. @ Tanya,
    Botos a fost propus de Oprea iar T.B. l-a decorat pentru a-i demonstra ministrului Apararii Nationale ca este bagat in seama pentru sustinerea PDL si a guvernului Boc !
    Dar Oprea de ce l-a decorat pe Boc ?

Lasă un comentariu