Parlamentul ungar a adoptat o nouă lege care vizează întărirea controlului guvernului asupra media

Sursa: Romania libera

Parlamentul ungar a adoptat o nouă lege care vizează întărirea controlului guvernului asupra media.

OSCE consideră că legea este împotriva „libertăţii de exprimare”.

Ultimele legi adoptate de parlamentul de la Budapesta, unde partidul Fidesz al premierului Viktor Orban deţine controlul cu două treimi din voturi, sunt criticate în ţară şi în străinătate ca fiind neconforme cu regulile democraţiei.

Pe 1 ianuarie, Ungaria preia preşedinţia prin rotaţie a Uniunii Europene şi Orban declara că are în vedere un mandat activ, promiţând implicarea în dosarele majore ale Europei. În plan intern, premierul ungar, sigur pe poziţia de forţă, a uitat promisiunile făcute în timpul campaniei, când a fermecat electoratul cu teme populiste. Cu o majoritate de două treimi, el guvernează singur, predicând în continuare un stat puternic, locuri de muncă şi protejarea valorilor tradiţionale şi creştine.

Printre valorile tradiţionale ar trebui să se numere şi libertatea de exprimare, şi totuşi legea adoptată ieri validează exact contrariul. Cu 256 de voturi pentru şi 87 contra, textul controversat a fost adoptat fără probleme.

Legea organizează funcţionarea canalelor radio şi TV, presa scrisă şi internetul şi intră în vigoare în prima zi a anului ce vine. Unul dintre principalele puncte de discordie este noul Consiliu Media (MT), un organ de reglementare controlat de membrii partidului aflat la putere, Fidesz. Cinci membri ai noii autorităţi fac parte din partidul lui Orban, iar şeful ei, Annamaria Szalai, a fost numit direct de premier.

Parerea mea:

Sa nu uitam care este pozitia lui Basescu Traian si a guvernului Boc cu privire la presa din Romania

As vrea sa stiu si parerea lor: Vania, Ioan SorinCaius, Theodora, Ana Usca, Cristian Lisandru, ElisaTheodora Marinescu, Dragon, Starea Natiunii, Supravieţuitor, Cristian Dima, BibliotecaruTeo NeguraPopa Teapa, Madi si Onu

15 gânduri despre „Parlamentul ungar a adoptat o nouă lege care vizează întărirea controlului guvernului asupra media

  1. Da, stat comunist, condus de o mafie criptocomunista… Daca se poate in China, de ce n-ar face-o si ei. Sa vedem daca le permite comunitatea internationala si in special cea europeana sa revine la practicile stalinismului clasic 😦 .

Lasă un comentariu