Ce parere aveti despre supravegherea de catre STS a alegerilor din Colegiul 3?

Alegerile din Colegiul nr. 3 pentru Camera Deputaţilor în judeţul Hunedoara sunt supravegheate de o echipă a Serviciului de Transmisiuni Speciale, coordonată de către şeful acestuia, generalul Marcel Opriş, fiind folosit, în premieră, în altă parte decât în Capitală, un soft care împiedică votul multiplu.

Potrivit prefectului de Hunedoara, Attila Dezsi, softul a fost instalat pe calculatoarele din cele 133 de secţii de votare, existând şi un cititor de date, în acest mod fiind împiedicat votul multiplu.

„Softul este instalat pe fiecare calculator din fiecare secţie de votare. Aici există şi câte un cititor de date, asemănător cu cititoarele de carduri din magazine. Cartea de identitate a alegătorului este trecută prin el, iar datele se înregistrează. Datele introduse vor arăta dacă o persoană încearcă să îşi exercite votul de mai multe ori sau dacă este dintr-o altă zonă decât cea unde au loc alegerile şi nu are drept de vot”

„Doar trei secţii de votare nu au internet, astfel că datele vor fi transmise telefonic call-center-ului de la Prefectura Hunedoara”

Datele de pe buletinele de identitate vor fi introduse manual.

Secţiile de votare s-au deschis, duminică, la ora 7.00, fără incidente, singura problemă fiind lipsa curentului electric în opt locaţii, unde însă defecţiunile au fost remediate înaintea începerii procesului electoral.

Comentariile mele:

Ce parere aveti despre  supravegherea de catre  STS a alegerilor din Colegiul nr. 3?

Aveti incredere in echidistanta acestui serviciu special?

A fost verificat acest soft de specialistii IT ai partidelor din opozitie sau de specialisti independenti?

As vrea sa stiu parerea lor: Vania, Ioan SorinCaius, Ana UscaCristian Lisandru, ElisaTheodora Marinescu, Gica Contra, Dragon, Supravieţuitor, Cristian Dima Starea Natiunii, Madi si Onu, Teo NeguraMirela Pete, Aliosa, Basarica, Chat Noir, Alianta DrepteiVarujan Vosganian, Alexandru Marin, Mihai Voicu, Marcus, Gebelezis, Dan Voiculescu, Corina Cretu, Victor Ponta,  ,  Oana Niculescu Mizil, Simion, Pro AtitudineMotanul FilozofMario Ovidiu Oprea, Alina Gorghiu, Bibliotecarul, Florin Matei, George Valah, Horatiu Buzatu, Lilick


26 de gânduri despre „Ce parere aveti despre supravegherea de catre STS a alegerilor din Colegiul 3?

  1. Da, eu sunt de parere ca este bine ca STS sa monitorizeze alegerile pentru a nu exista suspiciuni de frauda. Este o metoda moderna de a se tine aceste alegeri. 😉

  2. Interesant:

    sunt supravegheate de o echipă a Serviciului de Transmisiuni Speciale, coordonată de către şeful acestuia, generalul Marcel Opriş, fiind folosit, în premieră, în altă parte decât în Capitală, un soft care împiedică votul multiplu.

    Documentare: Serviciul se numeşte „Serviciul de Telecomunicaţii Speciale” şi nu de… Transmisiuni.
    Fiind ISP-istul guvernului e normal să fie implicat în orice activitate oficială în care se foloseşte internetul, nu în asta constă posibilitatea de fraudare.
    Nu se înţelege cine/ce este folosit… în premieră, în altă parte decât în capitală: generalul Opriş sau softul care împiedică votul multiplu. Inexact în ambele cazuri. În primul, gen. Opriş are oameni şi la Deva, ca-n orice alt judeţ al ţării, iar programul pomenit constituie o noutate absolută, mai ales prin faptul că s-a inventat un cititor de Cărţi de Identitate, lucru absolut remarcabil, de care mai mult ca sigur că nu s-a auzit nici la Bucureşti… măcar.

    1. @Cârcotaşu
      Corect… este Serviciul de Telecomunicaţii Speciale.
      Cred ca la soft se refera. 🙂
      Cititorul ala de Cărţi de Identitate nu mi se pare o mare realizare.
      Softul ar fi interesant …. l-a verificat cineva?
      Multumesc pentru comentariu!

    2. Iartă-mă, da’ asta e, păi mie tocmai cititoru’ mi se pare cea mai mare realizare, pentru simplu’ motiv că e cam imposibil, lucru pentru care întreaga ştire suferă de lipsă de credibilitate din start. Poate fi citit un cod de bare, o informaţie stocată magnetic dar tot în formă digitală, da’ o carte de identitate nu-i făcută, încă, pentru aşa ceva. Programul, oricât ar fi de „suspectat”, ca să existe, trebuie să-i dai nişte date care… cum ziceam… nu se poate. CI-ul biometric? Mda. 😯

  3. Probabil că este vorba despre un program pilot pentru a vedea dacă funcţionează sistemul. Probabil că până în 2012 sistemul va fi funcţional. Mă îndoiesc că STS foloseşte internetul. Cred că tocmai acest amănunt este special la STS că nu foloseşte căi de telecomunicaţie ale serviciilor comerciale, ci comunicaţii dedicate acestor transmisiuni. Sistemul STS ar trebui să funcţioneze şi în cazul în care toate celelalte sisteme de comunicaţie încetează să funcţioneze. Poate mă înşel, dar aşa ar părea logic.

Lasă un comentariu