Nevoia de solidaritate

solidaritate
solidaritate

Sunt multe lucruri care ma sperie in Romania de astazi.

Poporul roman are din ce in ce mai multe nevoi, din ce in ce mai multe lipsuri.

Ma sperie foarte tare lipsa de solidaritate si lipsa de reactie in fata greutatilor si nedreptatilor comune.

Este clar pentru toata lumea ca noi romanii nu reusim sa fim solidari intre noi.

Cred ca nu putem si nu stim sa fim solidari.

Ultima oara cand poporul roman a reusit sa fie solidar a fost in 22 decembrie 1989, la Revolutie si a durat foarte putin.

De atunci nimic.

Fiecare categorie profesionala a incercat foarte timid sa se revolte …. fiecare separat.

Sigur ca nu s-a intamplat nimic.

Au fost cazuri cand unele categorii profesionale s-au bucurat de raul celorlalte.

Ce facem cand colega noastra cea mai buna este trimisa in somaj?

Ne pare rau dar ne gandim imediat ce bine ca nu am fost noi cei trimisi in somaj.

Nu stim sa fim solidari intre noi ….. Dar putem invata?

Daca putem invata sa fim solidari cine ar putea si ar trebui sa ne invete?

Eu cred ca ar trebui sa invatam sa fim solidari intre noi inca de la gradinita si in familie din primii ani de viata.

Si la scoala ar trebui sa continuam sa invatam.

O veste buna este faptul ca exista solidaritate intre bloggeri. Am simtit asta …  cu limitele ei dar exista.

Va invit sa cititi si aici:

Review RCA-ieftin.ro si asiguratorii.ro

Zece primari din judetul Dolj ingroasa numarul tradatorilor din UNPR, partid care in ultimul sondaj CCSB este cotat cu 0% din intentiile de vot

Tradiţii – Vania

Inocentul – 11 – Ilarie

Daca eu as disparea…. – Luna patrata

Genul meu de cumpărături – Teo

Asigurarea obligatorie a locuinţei – Cristi Milla

Completare-la-bromelia – Carmen

Efectele bacalaureatului pentru economie: Statul nu are bani pentru şomajul lor respinşi – Supravietuitor

O iubire (IM) Posibila – Rokssana

Unica Revolutie – Rokssana

Peace… – Androxa

“Anomalii” martiene ! – George Valah

Stiri scurte si groase: 07.07.2011 – George Valah

Aristotel – Zalmoxys

Perversitatea fetelor din ziua de azi – Razvan

ASOCIATIA NATIONALA A REZERVISTILOR-in proiect! – Plano 10

Vești bune despre operele lui Brâncuși  – Nea Costache

Mesajul – Vania

Angoase – Caius

Balanţa cu un singur talger…  -Luna patrata

15 gânduri despre „Nevoia de solidaritate

  1. Asa este, exista solidaritate intre bloggeri si suntem o forta, desi unii dintre noi nu realizeaza asta! Nu de putine ori, bloggerii s-au aliat prin articolele lor, salvand vieti ale unor oameni atinsi de boli necrutatoare, au initiat si sustinut campanii de salvare a unor monumente de arta aflate intr-o stare de degradare avansata, etc. Daca din cele aproape 63.500 de bloguri (duoa ZeList), macar jumatate dintre ele ar da dovada de solidaritate, in mod cert, multe in tara asta s-ar schimba!

    1. De foarte multe ori blogul devine doar un loc in care-ti descarci frustrarile, descarcandu-le te simti mai usurat si…nu mai ai nevoie sa iesi in strada sa protestezi. Asta-i civilizatie! Nu se mai face nici aglomeratie , nici nu se mai face nici risipa de bani publici prin masarea jandarmilor si a serviciilor sa supravegheze manifestantii…Pai ala de la Iasi mai ieri , alaltaieri…daca intra numai pe bloguri pentru asi striga niste nemultumiri[ poate justificate ] inpotriva primarului PSD …[ asta e ce sa-i faci ?] Nechita, scapa de confruntarea destul de condontenta ,cu Politia Comunitara iesana care-i sub directa responsabilitate a primariei si a…priimarului.Blog-aria …salveaza Romania !

  2. Gata…nu ma mai pacalesti : acum stiu cine esti!O seara excelenta si o zi buna pentru maine iti doresc tie si tatalui tau.

  3. Eu nu am simţit, până acum, solidaritatea între bloggeri. De fiecare dată când am luptat pentru ceva benefic pentru poporul român, pentru ceva constructiv, nu am fost susţinut absolut deloc în demersul meu. Cel mult am primit ajutorul unor bătăi binevoitoare pe umăr. Societatea web din România ar putea fi noua Alianţă Civică, din păcate „internauţii” urmăresc foarte rar probleme cu finalitate reală, se aliază numai la probleme legate de imagine care nu conduc la un rezultat legal. Cât timp este vorba despre contestarea distructivă, despre a da jos pe cineva, „să strângem semnături pentru…”, atunci lumea se animă, huiduială este plăcută scrisului.

    Dacă însă „comunitatea românească de pe INTERNET” ar lupta pentru principii şi normalitate… Altă vorbă ar fi. Forţa nu vine atunci când unirea este înspre a contesta şi demola, adică a scădea entropia societăţii. Aceste lucruri sunt un imbold spre ceea ce se întâmplă de la sine. Forţa adevărată vine atunci când începi să clădeşti, când duci lucrurile spre stabilitate.

    INTERNET-ul este o forţă atunci când este folosit inteligent şi cu sensuri concentrate şi cu calitate motrice. Altfel, dacă există aceiaşi disipare a părerilor în susţinerea sau combaterea partidelor şi indivizilor, nu vom ajunge nicăieri. Internetul reprezintă informaţie şi informaţia eliberează individul de manipularea economică şi politică. Dacă nu se va folosi un astfel de atu ca avantaj, bloggării vor fi la fel de uşor de manipulat ca şi cetăţenii neinteresaţi de informaţie, pentru că, trebuie spus şi asta, fiecare partid are o echipă de imagine care bântuie de colo-colo. Mihai Valentin Axinte, cunoscut şi ca bleen în internet, omul care m-a cenzurat pe blogul „Madame Blogary” (nu că m-ar fi deranjat prea tare asta, dar asta spune ceva despre el), a ajuns consilier al ministrului „politruc” (şi repet vorba domnul Antonescu) de la „Muncă”.

    Haideţi să luăm acea fotografie de mai sus.
    Ideea de bază a fotografiei o recunosc în coperta a doua a unui album The Commodores (albumul se numeşte United, 1986) pe care îl am prin casă (din păcate nu mai am şi un picup funcţional la care să-l ascult).

    http://www.trilulilu.ro/LOLO64/7321d72b505778

    Ei bine, acum această solidaritate ia forma unui… Pentagon. Te pune pe gânduri.

    bibliotecarul.blogspot.com/2011/07/respectul-pentru-democratie.html

Lasă un comentariu