Pleaca UDMR-ul de la guvernare?

Basescu Traian  a a ajuns in aceasta dimineata la guvern, unde are o întalnire cu prim-ministru Emil Boc si vicepremierul  Marko Bela, in incercarea de a convinge pe liderii Coalitiei ca votul judecatorului propus de el la Curtea Constitutionala, care a dus la invalidarea asumarii pe legea educatiei, a fost unul personal.

Senatorul Gyorgy Frunda, dar si liderul Uniunii Marko Bela au acuzat, ieri, „decizia politică” a Curtii Constitutionale privind asumarea răspunderii pe legea educaţiei. Una dintre condiţiile puse de UDMR în Coalitie se refera chiar la acest act normativ, care, în forma asumata de executiv, prevedea ca istoria si geografie sa poata fi predate în limba materna.

Votul decisiv în declararea asumarii ca fiind neconstitutionala l-ar fi avut judecatorul Petre Lazaroiu, propus la Curte de  Basescu.

Liderii UDMR se vor reuni maine pentru a analiza situaţia creata după deciziei CCR.

Daca UDMR se hotaraste sa iasa de la guvernare atunci zilele guvernului Boc V sunt numarate si probabil ca si suspendarea lui Basescu devine posibila.

As vrea sa stiu si parerea lor: Victor PontaCorina Cretu, Dan Voiculescu, Alex Mazilu, Consiliul National al BlogosfereiElisa, Vania, Gabriela Savitsky, GrişkaLink-Ping, Nataşa,   Ana Usca, Ioan Usca, Mihai VoicuOnu, Dispecer BlogosferăMirela Pete, Theodora Marinescu Cristian LisandruBasarica, Madi, Bibliotecarul, Chat Noir, Caius,  Orfiv, Teo Negura, Supravieţuitor, Popa TeapaSimion, Starea Natiunii