Mircea Badea si Victor Ciutacu vor protesta in fata CNA-ului

CNA a amendat, joi, cu 10.000 de lei Antena 3 pentru emisiunea „Sinteza zilei” din 14 septembrie, în care s-a încălcat dreptul la propria imagine al Elenei Udrea, iar Mircea Badea şi Victor Ciutacu au folosit un limbaj injurios comentând o înregistrare care prezenta vizita ministrului la Vaslui.

Victor Ciutacu a anuntat pe blogul lui ca: „E un abuz, o mizerie şi o căutare penibilă de nod în papură. Motiv pentru care vom protesta. Gata, s-a terminat cu şmecheria! Pe cale de consecinţă, persoanele fizice Badea Radu Mircea şi Ciutacu Victor Gabriel vor folosi drepturile consfinţite prin Constituţie şi, cât de curând, vor face toate diligenţele legale pe lângă autorităţile competente pentru a primi autorizaţie de protest în faţa CNA. Spre deosebire de alţii, n-am uitat că, acum mai bine de 20 de ani, una dintre revendicări a fost libertatea cuvântului. Vom folosi dreptul câştigat!

Eu si Theodora Marinescu vrem sa ne alaturam protestului celor doi.

Lista celor care doresc sa se alature protestului: Ce am mai citit,

Noi doua nu suntem ziariste  dar consideram ca trebuie sa ne pese ce se intampla cu ce a mai ramas din PRESA ROMANEASCA LIBERA DE TRAIAN BASESCU

Sa nu reactionam dupa principul „Mie nu mi se poate intampla asa ceva”

Toate aceste situatii care in acest moment nu ne afecteaza personal creeaza precedente.

CAND O SA NI SE INTAMPLE SI NOUA NU O SA MAI FIE NIMENI CARE SA NI SE ALATURE.

Cred ca si ei vor sa se alature protestului: Vania, Popa Teapa, Aliosa, Anca Florea, BasaricaAlianţa Dreptei, Ana Usca, Supravieţuitor, Simon, Cristian Lisandru, Chat Noir, Mirela Pete, Teo Negură, Theodora Marinescu, Onu, Cristian Dima,    CaiusCorina Creţu, Dispecer Blogosferă, Elisa, Gabriela Savitsky, George ValahMadi, Pro AtitudineTransildania, Alex Mazilu, Consiliul Naţional al BlogosfereiSfinx, Nataşa, Orfiv, Ghilotina, Florin Matei, Codrin Scutaru, Horatiu Buzatu, Alexandru MarinAugustin Radescu, Bibliotecarul, Gara pentru noiMihnea Georgescu, Plano 10

37 de gânduri despre „Mircea Badea si Victor Ciutacu vor protesta in fata CNA-ului

  1. @ Tanya,
    Cum la noi totul este politizat, ne putem aștepta la orice din partea puterii actuale ! Sunt de acord cu acțiunea celor doi ziariști cu coloana vertebrală incă dreaptă și vă felicit pe amândouă pentru hotărârea de a vă alătura protestului lor .

  2. Ou en est la liberté de la presse dans le monde

    Reporters sans frontières publie ce mercredi son neuvième classement mondial de la liberté© de la presse. En hausse, l’Europe du Nord; en baisse, la Tunisie, le Rwanda ou… la France

    En tête des pays qui défendent le mieux leurs journalistes, un groupe compact venu du froid, la Finlande, l’Islande, la Norvège et la Suède, ou Julian Assange, le patron de WikiLeaks, avait un temps souhaite installer son site Internet. Seuls les Pays-Bas, la Suisse et, dans une moindre mesure, l’Autriche se hissent au niveau des pays scandinaves. Suivent la Nouvelle-Zélande, l’Irlande, le Danemark et un ex-pays de l’Est, définitivement revenu de ses années de plomb, l’Estonie.

    Seule „consolation”, la France n’est pas la seule parmi les pays européens a l’autre ainsi montrée du doigt. L’Italie (49e, comme le Burkina-Fasso) connait les même problèmes, tandis que la Grèce (70e), la Bulgarie (70e) et la Roumanie (52e) contrebalancent les bons résultats de leurs voisins du Nord. „Comment [l’Europe] pourra-t-elle alors se montrer convaincante lorsqu’elle demandera aux régimes autoritaires de procéder a des améliorations?” se demande RSF. Bonne question.
    Ou en est la liberté de la presse dans le monde ;Par Eric Mettout, publiée le 20/10/2010 16:52
    L’Express

    1. @Basarica
      Sunt sigura ca nu 😦
      Dar eu sunt un om neimportant.
      Ei reprezinta presa libera de Traian Basescu si de aia vreau sa ii sustin.

  3. Tanya dragă, nu sunt nici vierme, nici râmă, dar nici puişor cu caş la gură…Te-ai gândit ce folositoare va fi vâlva iscată de protestul celor doi pentru audienţa emisiunilor lor şi, implicit, pentru ratingul televiziunii respective ? Eşti tu sigură că nu ăsta este scopul principal, dar ascuns al acţiunii ?

    1. @Zina
      Probabil ca Theodora a vrut sa le denumeasca pe femei RAME si pe barbati VIERMI.
      Sunt si femei pe blogul ala care ii ataca pe cei BUNI asa cum este Theo.

  4. Pingback: Fericirea | Caius
    1. @Catalin Trandafir
      Am citit si comentariul tau de pe blogul domnului Ciutacu.
      Trebuie sa aparam un principiu.
      Principiu liberei exprimari.

  5. Pingback: Bucălata «
  6. Nu sunt de acord cu cenzura, dar sunt un adept al auto-cenzurii prin bun-simţ. De multe ori violenţa de limbaj este un mijloc al atragerii telespectatorului sau auditorului… asta este însă un lucru grotesc car enu are nimic de-a face cu inteligenţa. Nu am văzut emisiunea, nu aş putea să mă pronunţ. Nici nu aş vrea să mă pronunţ, chiar dacă aş fi văzut emisiunea. Eu cred că poţi spune ce ai de spus, poţi transmite orice mesaj, fără violenţă de limbaj, fără „miştouri” ieftine şi fără o campanie mediatică „anti”.

    Pe de altă parte, eu sunt banat pe blogul lui Mircea Badea, deşi, în mod evident, nu am înjurat pe nimeni. Îmi este greu să militez deci pentru libertatea de exprimare a domnului Badea, pentru că sesizez că domnia sa nu crede efectiv în libertatea de exprimare, doar se foloseşte de principiu pentru propriul bine. Poate pentru domnul Ciutacu…

    1. @Bibliotecaru
      Si eu sunt banata pe blogul lui Mircea Badea. 😦
      Vroiam sa va intreb daca Nickul Bibiliotecarul are legatura cu profesia dumneavoastra.
      O prietena care nu are blog m-a rugat sa va intreb.
      Multumesc!

Lasă un comentariu