Liberalii si social-democratii fac front comun

„Liberalii apara capitalul, social-democratia apara munca. Conjunctura politica actuala i-a adus alaturi in fata unui pericol mai mare – al demagogiei, al populismului care a impins tara intr-o groapa. Aici, interesele sunt comune, si ale capitalului si ale muncii. Asta face ca liberalii si social-democratii sa faca front comun. Nu este pentru prima data in istorie cand se intampla asa ceva”, a declarat inaintea sedintei BPN,  Ion Iliescu, presedintele de onoare al PSD.

Despre o eventuala suspendare a lui Basescu, Ion Iliescu a declarat ca ar reprezenta o avertizare binevenita.

O asemenea avertizare cred ca este binevenita. Presedintele intr-adevar trebuie sa reflecteze sa nu semneze ca primarul o lege care a fost trecuta cum a fost trecuta”

Ion Iliescu a mai afirmat ca, spre deosebire de 2007, cand presedintele Traian Basescu a fost suspendat de Parlament, starea de spirit a populatiei este diferita si alegatorii „ar fi favorabili” unei suspendari.

In ceea ce priveste motiunea de cenzura a Opozitiei, Ion Iliescu este de parere ca aceasta trebuie depusa dupa Congresul social-democratilor, programat pentru data de 16 octombrie.

Depunerea si prezentarea motiunii reprezinta un act politic care marcheaza un moment. „Graba poate fi contraproductiva. Depunerea unei motiuni este un act politic si marcheaza un moment. Nu trebuie sa ne grabim”, a declarat Ion Iliescu.

As vrea sa stiu si parerea lor: VaniaIoan SorinAliosa, Ana Usca, Caius, Elisa, Gebelezis, Natasa, Orfiv, Theodora Marinescu

33 de gânduri despre „Liberalii si social-democratii fac front comun

  1. @ Theo,
    „ Bunicuța” are dreptate in tot ceea ce spune. Opozitia trebuie să cântărească foarte bine și continutul motiunii dar si momentul depunerii ei altfel nu rezolvă nimic.
    Dacă presedintele Băsescu promulgă legea pensiilor trecută fraudulos prin Parlamentul Romnâniei dominat de coalitia antinatională si antidemocratică , atunci,chiar că merită initiată procedura de suspendare . Totul trebuie calculat cu cea mai mare precizie iar momentul este favorabil suspendării căci poporul s-a convins că a fost mintit ,păcălit si manipulat de Băsescu. Pe unde merg aud numai glasuri impotriva lui Băsescu, Boc si PDL.
    Hai că se poate, Theo !

    1. @Aliosa
      Nu sunt Theo sunt Tanya. 🙂
      Da… si eu aud doar voci impotriva lui.
      Hai ca se poate Aliosa! Se poate…. TREBUIE DOAR SA VREM

    2. @ Tanya,
      Grăbit mereu ca-ntotdeauna am gresit adresarea pentru care-mi cer scuze ! Dar, după cum bine spune proverbul, „ tot răul inspre bine” ,si, după „nu se stie de unde sare iepurele” nu avem nimic de pierdut dacă continuăm dialogul mai ales dacă suntem pe aceeasi lungime de undă. Ca să te linistesc, te anunt că nu fac jocul nimănui , nu sunt sluga niciunui partid politic si-i atac pe toti dacă mint,fură,păcălesc, manipulează si uită de cei care i-au votat.
      Poti să-mi trimiti pinguri si-ti voi răspunde cu decentă.Bună ziua Tanya !

    3. @ Tanya,
      Te rog să mă scuzi dar am fost derutat de sintagma „ Hai că se poate” ce-o folositi amândouă . Sper că greseala mea neintentionată si nevinovată nu ne va impiedica să continuăm dialogul virtual .
      Am mai postat asa ceva ieri dar observ că nu a apărut ca răspuns la intrebarea ta.
      Bună seara ,Tanya !

  2. Pingback: Ocupat | Caius
  3. Pingback: Miting | Caius

Lasă un comentariu